Proglašen stečaj u zavidovićkoj Krivaji

Bez autora
Jul 13 2011

Stečajni sudija Općinskog suda u Zenici Ramo Ljevaković jučer je izdao rješenje kojim je otvorio stečajni postupak nad privrednim društvom Krivaja koji je započelo jučer u 15 sati. Odlučujući o prijedlogu za direktno otvaranje stečajnog postupka, utvrđeno je da su prijedlog podnijela 134 povjerioca koja imaju više pravosnažnih rješenja o izvršenju, a najstarije je neizmireno od 2007. godine. Kao uvjet za otvaranje stečajnog postupka dovoljno je da postoji samo jedno takvo rješenje o izvršenju podneseno od samo jednog povjerioca. Za stečajnog upravnika imenovan je Hazim Škapur iz Tešnja. Sud je pozvao sve povjerioce da u roku od 30 dana po objavi oglasa u Službenim novinama FBiH prijave svoja potraživanja koja imaju prema ovom preduzeću podnošenjem prijave ovom sudu. Ispitno i izvještajno ročište u ovom postupku bit će zakazani naknadno.

Proglašen stečaj u zavidovićkoj KrivajiStečajni sudija Općinskog suda u Zenici Ramo Ljevaković jučer je izdao rješenje kojim je otvorio stečajni postupak nad privrednim društvom Krivaja koji je započelo jučer u 15 sati.

Odlučujući o prijedlogu za direktno otvaranje stečajnog postupka, utvrđeno je da su prijedlog podnijela 134 povjerioca koja imaju više pravosnažnih rješenja o izvršenju, a najstarije je neizmireno od 2007. godine. Kao uvjet za otvaranje stečajnog postupka dovoljno je da postoji samo jedno takvo rješenje o izvršenju podneseno od samo jednog povjerioca.

Za stečajnog upravnika imenovan je Hazim Škapur iz Tešnja. Sud je pozvao sve povjerioce da u roku od 30 dana po objavi oglasa u Službenim novinama FBiH prijave svoja potraživanja koja imaju prema ovom preduzeću podnošenjem prijave ovom sudu. Ispitno i izvještajno ročište u ovom postupku bit će zakazani naknadno.

- Kao radnik želim da vjerujem da Vlada FBiH zna šta radi i da će oni uspjeti ta potraživanja izmiriti, a da to ne ugrozi proizvodnju i pokušaj spašavanja Krivaje - kazao nam je, po saznanju za odluku, novoimenovani predsjednik Sindikata Krivaje Ferid Balić.

Zastupnica grupe radnika koji su zatražili stečaj, advokat Nermina Pivić kaže da je odluka očekivana i jedina moguća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik